El guarniment de la plaça de Sant Miquel al Toronto Star

El diari de major tirada del Canadà publica l'article "Revitalization project reveals the power of paint", de la mà de Georgie Binks. L'autora incideix en la transformació urbana d’aquest espai a partir d’una intervenció de baix cost basada en l’aplicació de color i inclou fragments d’entrevistes a veïns, responsables municipals i als autors del projecte.

Fotografia: La Comarca

Article al The Star
Veure Vestir la plaça


Dues obres finalistes als premis Living Places - Simon Architecture Prize 2016

La primera edició dels premis internacionals que organitza Simon amb col·laboració amb la Fundació Mies van der Rohe posen l'accent en la capacitat de l'arquitectura per acomodar l'activitat humana, bé sigui personal o col·lectiva. Lluna plena i Vestir la plaça figuren entre els cinc finalistes de cadascuna d'aquestes dues categories. El jurat l'han format Ilka Ruby de Ruby Press, Camila van Deurs de Gehl Architects, Carlos Ferrater, Albert Moya, director de cinema i Salvi Plaja, cap de disseny de Simon. El premis es lliuraran el 22 de desembre al pavelló Mies de Barcelona.

Fotograma: Olot Televisió

Projectes finalistes al Simon Architecture Prize
Veure vídeo Lluna plena
Veure vídeo Vestir la plaça


"Altres Glòries. Proposta per a la renaturalizació de Barcelona" a les llibreries

Aquest és un llibre confeccionat a partir de les idees i el procés de treball de la proposta per al concurs de la plaça de les Glòries presentada per l'equip 10+1, en el que unparelld’arquitectes formava part. Les reflexions traspassen l'emplaçament del concurs, manifestant una opinió sobre com repensar la ciutat de Barcelona a partir de processos urbans dinàmics i evolutius. El llibre és una edició de dpr-barcelona, amb coordinació editorial de Pere Buil.

Fotografia: dpr-barcelona

Altres Glòries a dpr-barcelona
Veure Re Bcn


"Vestir la plaza. Domesticar la estancia comunitaria" a Planur-e

El setè número de la revista digital Planur-e, especialitzada en temes de territori, urbanisme, paisatge, sostenibilitat i disseny urbà, està dedicat als reptes del nou espai públic. Aquest és el marc oportú per reflexionar sobre els temes que pivoten al voltant del projecte de guarniment de la plaça de Sant Miquel d'Olot, com ara la intervenció efímera enfront l'obra d'urbanització, la domesticitat a l'espai públic o el paisatge interior.
Planur-e és una publicació dirigida per María A. Leboreiro, a qui agraïm sincerament la invitació, així com al consell editorial i l'equip d'edició.

Fotografia: Confecció d'una catifa de corpus al centre d'Olot. ACGAX. Fons Emili Pujol Planagumà. Autor: Emili Pujol, 1960

Article a Planur-e
Veure Vestir la plaça


Un parell d'obres premiades als Ajac X

La desena edició dels premis de l'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya, celebrada al pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, ha premiat dues obres del despatx unparelld'arquitectes: Lluna plena en la categoria d'urbanisme i paisatge i Vestir la plaça en la d'intervencions efímeres.

Fotografia: La Comarca d'Olot

Veure Lluna plena
Veure Vestir la plaça


Georgia Tech, Art i Disseny i el Col·legi d'Arquitectes a Olot

Aquestes darreres setmanes hem tingut el plaer de compartir les obres de Vestir la Plaça i Lluna Plena amb alumnes del College of Architecture del Georgia Institute of Technology d'Atlanta, estudiants dels graus d'Espais Efímers i Espais Interiors de l'Escola Municipal Art i Disseny de Terrassa així com arquitectes i estudiants de la Universitat de Girona en una visita organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Fotografia: Rubén Páez


Lluna plena finalista als AR Emerging Architecture AWARDS 2016

Lluna Plena ha resultat finalista als premis internacionals d'arquitectura emergent organitzats per la revista anglesa Architectural Review.

Els actes de valoració dels 18 projectes finalistes i de lliurament del premi es van desenvolupar durant dos dies a Londres sota la tutela del jurat composat per Benedetta Tagliabue, Valerio Olgiatti i Charles Holland.

El premi de l'edició d'enguany va ser pel taller d'arquitectura mexicà de Frida Escobedo amb l'obra "La Tallera, museu per al Pintor David Alfaro Siqueiros" a la ciutat mexicana de Cuernavaca.

Llistat de finalistes a Architectural Review
Veure projecte


Lluna plena premiada als Darc Awards

El projecte de reforma d'una habitació exterior a Olot ha rebut un tercer premi als premis internacionals de disseny d'il.luminació que organitzen Mondo*arc i Darc Magazine. Un jurat format per nou personalitats relacionades amb el món de la il.luminació ha escollit els projectes finalistes, i una votació oberta a la pàgina web dels premis ha decidit els guardonats d'aquesta edició. Els premis s'han donat a conèixer en una cerimònia celebrada a Londres el 15 de setembre.

L'obra centra el reportatge d'Alfons Petit "Poesia en un mur", publicat al Dominical del Diari de Girona

+Darc Awards
Veure projecte


Reportatge a El Punt Avui sobre presa de Susqueda, estudiada a la tesi doctoral d'Eduard Callís

El reportatge de Jordi Ferrer "La cúpula del pantà de Susqueda" es centra en la forma de la presa, els seus espais interiors i en el seu autor, Arturo Rebollo. La tesi "Arquitectura de los pantanos en España" dedica un dels capítols a Susqueda, estudiant les singularitats tipològiques i espacials d'aquesta construcció.

Fotografia Ismes

La cúpula del pantà de Susqueda" de Jordi Ferrer


El Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba reconeix dos projectes de l'estudi

Lluna plena i Vestir la plaça han resultat seleccionats en les categories de "regeneració" i "intersecció" respectivament. Aquest guardó forma part dels actes de la novena Biennal Internacional d'Arquitectura del Paisatge, organitzada per el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Integren el jurat James Corner com a president, Kathryn Moore, Anuradha Mathur, Eduardo Cadaval i Manuel Ruisánchez

Fotografia: Roger Serrat-Calvó

9 Biennal Internacional d'Arquitectura del Paisatge


"Arquitectura dels pantans a Espanya" al cicle sínTESIS arquitectòniques

Eduard Callís i Xavier Moliner exposen les seves tesis a la segona sessió d’un cicle que fomenta la difusió de la recerca en el camp de l’arquitectura. Aquesta és una activitat organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya en tres actes a Girona, Olot i Figueres.

Darío de Regoyos. Luz eléctrica en Castilla, 1906


Lluna plena, guardonada als Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2016

La construcció d'un jardí íntim al barri de les cases barates d'Olot ha rebut el premi en la categoria d’espais exteriors, en la dinovena edició dels premis que convoca la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Veure projecte


Visita a Susqueda

Acte complementari de la lectura de la tesi "Arquitectura de los pantanos en España" d'Eduard Callís, acompanyats per tècnics d'Endesa. El conjunt d'instal•lacions de la presa i en concret les sales als estreps són objecte d'un article de Xavier Monteys al suplement "Quadern" del diari El País

Fotografia Ton Salvadó

"Una visita a Susqueda" de Xavier Monteys


Vestir la plaça, finalista al Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà

El guarniment de la plaça de Sant Miquel forma part de les 25 propostes finalistes del premi europeu de referència en obres d’espai públic. Aquesta és una convocatòria dirigida pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb associació amb sis institucions culturals europees. Un jurat internacional integrat per deu membres i presidit per Enric Batlle ha valorat les 276 candidatures presentades.

Fotografia: Roger Serrat-Calvó

Veure projecte
Finalistes Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà


Un parell d'obres seleccionades als premis d'arquitectura de Girona

Lluna plena i Vestir la plaça transformen espais exteriors existents, un jardí particular i una plaça, tots a la ciutat d'Olot. Ambdues formen part del conjunt de setze obres seleccionades a l’edició d’enguany dels premis d’arquitectura de les comarques de Girona, que compta amb un jurat presidit per Andrew Groarke, amb Ramon Sanabria Boix, Claudi Aguiló Aran i Lídia Parada Soler com a vocals.

Fotografia: Roger Serrat-Calvó


Arquitectura de los pantanos en España

Lectura de la tesi Arquitectura de los pantanos en España, d'Eduard Callís, el divendres 29 de gener a dos quarts de dotze, a la sala de graus de l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

El tribunal de la tesi, dirigida per Xavier Monteys, està format per Ignacio Paricio, Eduard Bru, Juan Herreros, Carlos Nárdiz i Gillermo Zuaznabar.


Marunys

Recta final de la casa closca


Amor i humor

Lluna plena rep una menció especial als Premis Lamp Lighting Solutions per "transmetre un canvi a l'ambient i l'espai a través d'una idea senzilla lliurada amb amor i humor"

La instal·lació per a Lluèrnia Núvol daurat també va resultar seleccionada a la mateixa convocatòria entre les prop de 600 propostes procedents de 54 països.

El jurat d'aquesta cinquena edició dels premis Lamp Lighting Solutions l'han format Mark Major, Kai Piippo, Douglas Leonard, Anne Bureau, Emma Cogswell, Anupama Kundoo, Juan Carlos Sancho i Ignasi Bonjoch

Fotografia: José Hevia


Sales a través, finalista als premis d’arquitectura de les Comarques de Girona 2015

El projecte de reforma d’un pis a Olot planteja un canvi en la jerarquia i les possibilitats d’ús de les estances a partir de noves obertures encadenades. L’obra ha estat finalista als premis que convoca la Demarcació de Girona del Col.legi d’Arquitectes pel jurat format per Matija Bevk, Anna Bach, Xevi Bayona i Pere Joan Ravetllat

El premi en la categoria d’intervencions efímeres ha estat per Arrels, una instal.lació per a Girona Temps de Flors realitzada pels alumnes de 1r de Decoració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, i tutoritzada per Txell Julià, Cristina Capel i Guillem Moliner.

Fotografia: José Hevia


Veure projecte


La intervenció per a Lluèrnia Dues tribunes a la cantonada seleccionada als premis FAD 2015

Realitzada conjuntament amb Xavier Monteys i amb la col.laboració de Miquel Capdevila per al festival Lluèrnia, consistia en una tribuna efímera fent parella amb l’existent i la vegada completant l’única cantonada inacabada de la plaça Clarà d’Olot. El mutatge es va realitzar gràcies a l’esforç i dedicació de Cros Encofrats, Armallats, Fusteria Jordi i Daniel Faja, en espais cedits per Fivesa, la Delegacció Garrotxa-Ripollès del Coac i 555Project.

El jurat format per Victor López Cotelo, Ignasi Bonet, Agustí Costa, Mónica Rivera, Mariana Pestana i Gabriel Valeri l’ha seleccionada entre les 63 propostes presentades a la categoria d’intervencions efímeres.

Així mateix també ha distingit Arrels, una instal.lació per a Girona Temps de Flors de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, tutoritzada entre altres per Guillem Moliner.

Fotografia: Roger Serrat-Calvó

Veure projecte
Veure vídeo


Lluna Plena finalista als quinzens Premis Lamp Lighting Solutions

El projecte Lluna Plena ha estat seleccionat com a un dels 5 projectes finalistes en la categoria d'il.luminació exterior arquitectònica. El veredicte del jurat es coneixerà durant el pròxim mes de juny.

Finalistes Premis Lamp 2015


unparelld’arquitectes convidats al cicle de tertúlies 'Entre l'avui i l'ara: arquitectes en trànsit', organitzades per l'assossiació ArqxArq

Les cinc tertúlies, de cinc equips cadascuna, giraran al voltant de l’obra realitzada per joves estudis d’arquitectura locals els últims anys i es celebraran cada dijous durant quinzenes consecutives. La temàtica escollida per a cada sessió, genèrica i ordinària, pretén ser pervertida i guiada per diferents teòrics o crítics portant el debat més enllà del terreny de joc convencional

Calendari tertúlies


AADIPA visita la reforma de Can Magí

L'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció del Patrimoni Arquitectònic ha programat pel dissabte 28 de març la visita Arquitectura tradicional a les comarques de muntanya. La Vall d'en Bas que inclou la reforma de Can Magi. Ës la primera de les cinc jornades en relació al curset Arquitectura tradicional: essència o forma. L'organitzen Pep Fortià, codirector del XXXVIII curset de l'agrupació, Carme Bosch, arquitecta i Anna Albó, vocal de l'AADIPA per girona.

Veure projecte
Programa visita


Sales a través

Els antics passos de porta, requalificats com a nou mobiliari, adopten el rol de prestatgeries, biblioteques o armaris per a productes de neteja; les fulles de porta esdevenen finestres o porticons.
Fotografia: José Hevia

Veure projecte


Dues tribunes a la cantonada. Instal·lació amb Xavier Monteys al Lluèrnia 2014

Una tribuna completa la cantonada de la plaça Clarà d'Olot fent parella amb l'existent. De nit, l'espai domèstic dóna llum al carrer. Aquest muntatge per a Lluèrnia, Festival del foc i de la llum 2014 s'ha dut a terme gràcies a la col.laboració de Miquel Capdevila, Jordi Moret, Jordi Collell, Eva Casadevall i molt especialment de les empreses Cros Encofrats, Armallats, Fusteria Jordi, Daniel Faja electricitat domèstica i industrial i la Brigada operativa de l'Ajuntament d'Olot.
Fotografia: Blai Tomàs Bracquart

Veure projecte
Veure vídeo


Lluna plena

Últims retocs d'una habitació exterior a les cases barates


Eduard Callís i Guillem Moliner entrevistats a #ffbcn

Pedro Torrijos, arquitecte i escriptor, col.laborador de la revista Jot Down, entrevista els membres de l’estudi unparelld’arquitectes per a Fàbrica Futur Barcelona. #ffbcn és una plataforma comissariada per Bibiana Ballbè que reuneix des de Barcelona articles, notícies i entrevistes al voltant de la cultura, la creativitat i la tecnologia.


Núvol daurat, seleccionat al Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, 2014

El jurat format per Michael Van Gessel, Manel Colominas, Ricard Pié, Sue Anne Ware, Desiree Martínez, Martí Franch ha seleccionat la instal·lació efímera "Núvol daurat", que es mostrarà a l'exposició de la 8a Biennal Internacional del Paisatge Un paisatge per a tu.

Veure projecte


Núvol daurat, finalista als Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2014 en intervencions efímeres

El jurat format per Ramon Sanabria, Francesc Belart, Esther Brosa, Marcos Catalán, Ángela García de Paredes i Ricardo Bak Gordon ha escollit 25 obres finalistes entre les 381 obres presentades. Els premis FAD 2014 es lliuraran el proper dijous 3 de juliol al Disseny Hub Barcelona.
Fotografia: Eloïna Millán

Veure projecte